Perhejoogaa & Tunnetaitoja

Perhejoogaa & tunnetaitoja

Perhejoogassa lapset ja aikuiset joogaavat lasten joogasadun yhdessä. Lapsen kanssa joogaamassa voi olla vanhempi, isovanhempi tai esimerkiksi kummi tai muu läheinen. Tunti tarjoaa lapselle ja aikuiselle yhteistä aikaa ja läsnä olevaa yhdessäoloa. Perhejooga on suunnattu 3-11 -vuotiaille. Perhejoogaa ja tunnetaitojatunnin kesto on 60 minuuttia, joka sisältää pienen tauon. Tunnin ensimmäinen osion aikana joogaamme yhdessä joogasadun. Tunnin toinen osio sisältää tunnetaitoja vahvistavia harjoituksia yhdessä erilaisia menetelmiä hyödyntäen.

Lapset hyötyvät joogasta monella tavalla. Se vahvistaa sekä lasten fyysistä suoristuskykyä että keskittymiskykyä. Erilaiset venytykset ja hengitys auttavat rauhoittumaan ja poistavat jännitystä niin kehosta kuin mielestä. Jooga vahvistaa myös luustoa ja lihaksistoa sekä tarjoaa työkaluja rentoutumiseen ja lepoon. Useat jooga-asanat eli liikkeet ja asennot vahvistavat kehoa monipuolisesti hellien. Tasapainotteluun pohjautuvat asennot parantavat keskittymiskykyä, ryhtiä ja tasapainoa. Jooga vahvistaa myös monipuolisesti rytmitajua ja koordinaatiokykyä sekä vaikuttaa lapsen luovuuteen ja tunneälyyn.

Aikuiselle perhejoogatunti tarjoaa mahdollisuuden keskittyä nauttimaan osallisuudesta ja yhteisestä ajasta lapsen kanssa. Omaa lasta ei tarvitse ohjata, vaan aikuinen voi rauhoittua seuraamaan, miten lapsi keskittyy satuun. Joogamatolla voi myös herätellä omaa sisäistä lastaan heittäytyen mukaan joogasadun vietäväksi.

Tunnetaito-osuuksissa tutustutaan tunnetaitoihin ja tunteisiin erilaisia menetelmiä hyödyntäen. Tunnetaitoharjoittelu antaa välineitä mm. kiukun kesyttämiseen sekä jännityksen sietämiseen. Jokaisella kerralla on aiheena oma tunnetaitoihin liittyvä asia, jota käsittelemme.

Kokemuksia Perhejoogaan osallistuneilta lapsilta ja vanhemmilta:

“Hyvin rakennettu/suunniteltu tunti! Lämminhenkinen ja taitava ohjaaja.”

“Meillä oli aina kivaa ja jooga sopi hyvin – opittuja taitoja otettiin myös arjessa käyttöön <3”

” Oli hienoa nähdä kuinka lapseni jaksoi keskittyä kaikkeen mitä tunnilla tehtiin.”

“Kiitos, tykättiin tosi paljon!” 

“Mukavaa kun sai leikkiä mm. eri eläimiä ja hyppiä. Värittäminen oli kivaa. Kortit ja kivet ihania.”