Perhejooga

Perhejooga

Perhejoogassa lapset ja aikuiset joogaavat lastenjoogasadun yhdessä. Lapsen kanssa joogaamassa voi olla vanhempi, isovanhempi tai esimerkiksi kummi tai muu läheinen. Tunti tarjoaa lapselle ja aikuiselle yhteistä aikaa ja läsnä olevaa yhdessäoloa. Perhejooga on suunnattu 3-11 -vuotiaille. 

Perhejoogatunnin kesto on 60 minuuttia, joka sisältää pienen tauon. Tunnin ensimmäinen osion aikana joogaamme yhdessä joogasadun. Tunnin toinen osio sisältää kulloinkin teeman mukaisia harjoituksia. Ne voivat olla esimerkiksi tunnetaitoihin liittyviä, yhdessä tehtäviä harjoituksia erilaisia menetelmiä hyödyntäen. Hyödynnän Pehrjoogassa myös kiviä ja lempeän mietoja eteerisiä öljyjä keskittymisen apuna.

Lapset hyötyvät joogasta monella tavalla. Se vahvistaa sekä lasten fyysistä suoristuskykyä että keskittymiskykyä. Erilaiset venytykset ja hengitysharjoitukset sekä hengityksen havainnointi auttavat rauhoittumaan ja poistavat jännitystä niin kehosta kuin mielestä. Jooga vahvistaa myös luustoa ja lihaksistoa sekä tarjoaa työkaluja rentoutumiseen ja lepoon. Useat jooga-asanat eli liikkeet ja asennot vahvistavat kehoa monipuolisesti hellien. Tasapainotteluun pohjautuvat asennot parantavat keskittymiskykyä, ryhtiä ja tasapainoa. Jooga vahvistaa myös monipuolisesti rytmitajua ja koordinaatiokykyä sekä vaikuttaa lapsen luovuuteen ja tunneälyyn.

Aikuiselle perhejoogatunti tarjoaa mahdollisuuden keskittyä nauttimaan osallisuudesta ja yhteisestä ajasta lapsen kanssa. Omaa lasta ei tarvitse ohjata, vaan aikuinen voi rauhoittua seuraamaan, miten lapsi keskittyy satuun. Joogamatolla voi myös herätellä omaa sisäistä lastaan heittäytyen mukaan joogasadun vietäväksi.

Kokemuksia Perhejoogaan osallistuneilta lapsilta ja vanhemmilta:

“Hyvin rakennettu/suunniteltu tunti! Lämminhenkinen ja taitava ohjaaja.”

“Meillä oli aina kivaa ja jooga sopi hyvin – opittuja taitoja otettiin myös arjessa käyttöön <3”

” Oli hienoa nähdä kuinka lapseni jaksoi keskittyä kaikkeen mitä tunnilla tehtiin.”

“Kiitos, tykättiin tosi paljon!” 

“Mukavaa kun sai leikkiä mm. eri eläimiä ja hyppiä. Värittäminen oli kivaa. Kortit ja kivet ihania.”

Perhejooga Kevät 2020

VIIKKOTUNNIT

ONLINE Perhejooga taaperoille n. 2-vuotiaille Roihuvuoressa Mountain Pose studiolla. Perjantaisin klo 17.30-18. Varaa paikkasi ostamalla lippu holvikaupasta täältä. Myös 5-kerran kortit käyvät maksuvälineenä, laita silloin viesti 045 110 50 84 tai sähköposti posti.jemmanen(a)gmail.com niin saat linkin.

ONLINE Perhejoogaa ja tunnetaitoja 3-8 -vuotiaille  lauantaisin klo 17.30-18.30. Varaa paikkasi ostamalla lippu holvikaupasta täältä. Saat sähköpostilla osallistumislinkin ennen tuntia. Kokonaisuuksiin ostetut liput käyvät sellaisenaan.

KEVÄÄN PERHEJOOGAA JA TUNNETAITOJA KOKONAISUUDET

Perhejoogaa ja tunnetaitoja Kumpulan Kylätilalla lauantaisin klo 11-12. Päivämäärät: 18.1., 1.2., 15.2., 22.2., 29.2.2020. Varaa paikkasi ostamalla kokonaisuus holvikaupasta täältä. Yksittäiset kerrat tulevat myyntiin lähempänä ajankohtaa, mikäli tilaa on.

Perhejoogaa ja tunnetaitoja 3-8 -vuotiaille Puotilan teatterikoululla sunnuntaisin klo 17.30-18.30. Teemana perustunteet: 12.1. mitä tunteet ovat?, 19.1. viha / Kiukku, 2.2. pelko / jännitys, 9.2. suru, 23.2. ilo / mielihyvä. Varaa paikkasi ostamalla kokonaisuus holvikaupasta täältä. Yksittäiset kerrat tulevat myyntiin lähempänä ajankohtaa, mikäli tilaa on. 

Perhejoogaa ja tunnetaitoja 3-8 – vuotiaille Kumpulan Kylätilalla lauantaisin. Päivämäärät: 7.3., 21.3., 28.3.,4.4. ja 25.4.2020. Varaa paikkasi ostamalla kokonaisuus holvikaupasta täältä. Yksittäiset kerrat tulevat myyntiin lähempänä ajankohtaa, mikäli tilaa on.

Perhejoogaa ja tunnetaitoja 9-13 – vuotiaille Kumpulan Kylätilalla lauantaisin. Päivämäärät: 21.3., 28.3., 25.4., 9.5. ja 16.5.2020. Varaa paikkasi ostamalla kokonaisuus holvikaupasta täältä. Yksittäiset kerrat tulevat myyntiin lähempänä ajankohtaa, mikäli tilaa on.

Perhejoogaa ja tunnetaitoja 3-8 – vuotiaille Tapanilan työväentalolla sunnuntaisin. Päivämäärät: 15.3., 22.3., 29.3.,5.4. ja 19.4.2020. Varaa paikkasi ostamalla kokonaisuus holvikaupasta täältä. Yksittäiset kerrat tulevat myyntiin lähempänä ajankohtaa, mikäli tilaa on.