Perhejooga

Perhejoogassa lapset ja aikuiset joogaavat lastenjoogasadun yhdessä. Lapsen kanssa joogaamassa voi olla vanhempi, isovanhempi tai esimerkiksi kummi tai muu läheinen. Tunti tarjoaa lapselle ja aikuiselle yhteistä aikaa ja läsnä olevaa yhdessäoloa. Perhejooga on suunnattu 3-11 -vuotiaille.

Perhejoogatunnin kesto on 60 minuuttia, joka sisältää pienen tauon. Tunnin ensimmäinen osion aikana joogaamme yhdessä joogasadun. Tunnin toinen osio sisältää kulloinkin teeman mukaisia harjoituksia. Ne voivat olla esimerkiksi tunnetaitoihin liittyviä, yhdessä tehtäviä harjoituksia erilaisia menetelmiä hyödyntäen. Hyödynnän Pehrjoogassa myös kiviä ja lempeän mietoja eteerisiä öljyjä keskittymisen apuna.

Lapset hyötyvät joogasta monella tavalla. Se vahvistaa sekä lasten fyysistä suoristuskykyä että keskittymiskykyä. Erilaiset venytykset ja hengitysharjoitukset sekä hengityksen havainnointi auttavat rauhoittumaan ja poistavat jännitystä niin kehosta kuin mielestä. Jooga vahvistaa myös luustoa ja lihaksistoa sekä tarjoaa työkaluja rentoutumiseen ja lepoon. Useat jooga-asanat eli liikkeet ja asennot vahvistavat kehoa monipuolisesti hellien. Tasapainotteluun pohjautuvat asennot parantavat keskittymiskykyä, ryhtiä ja tasapainoa. Jooga vahvistaa myös monipuolisesti rytmitajua ja koordinaatiokykyä sekä vaikuttaa lapsen luovuuteen ja tunneälyyn.

Aikuiselle perhejoogatunti tarjoaa mahdollisuuden keskittyä nauttimaan osallisuudesta ja yhteisestä ajasta lapsen kanssa. Omaa lasta ei tarvitse ohjata, vaan aikuinen voi rauhoittua seuraamaan, miten lapsi keskittyy satuun. Joogamatolla voi myös herätellä omaa sisäistä lastaan heittäytyen mukaan joogasadun vietäväksi.

PERHEJOOGA syksy 2019

MARRASKUU

Perhejoogaa ja tunnetaitoja Kumpulan Kylätilalla lauantaisin 12.10, 19.10, 2.11, 30.11 ja 7.12. klo 11-12. Aiheena perustunteet. Lisätiedot ja ilmoittautumiset sähköpostilla posti.jemmanen@gmail.com.

%d bloggers like this: