Lasten Jooga

Lasten jooga vaikuttaa kokonaisvaltaisesti sekä lasten kehon että mielen hyvinvointiin. Joogatunnilla liikkeisiin eli asanoihin tutustutaan leikkien, sadun muodossa. Tunti pitää sisällään joogasadun, hengitysharjoituksen sekä loppurentoutuksen. Joogasadussa liikkeet vaihtelevat kehoa ja mieltä virkistävien ja rauhoittavien liikkeiden välillä, joka tukee lasten itsesäätelytaitoja kokonaisvaltaisesti. Satu vaihtuu 4-8 viikon välein lasten tarpeista lähtien. Näin lapset myös huomaavat oman kehityksensä ja tuttu satu ja ennakoitavuus auttavat keskittymisessä, tukevat hengityksen yhdistämistä liikkeeseen sekä tuovat lapselle turvaa. Hengityksen havainnointi ja harjoittaminen antaa lapselle keinoja rauhoittumiseen myös arjessa. Jooga tukee monipuolisesti lasten motorista kehitystä, liikkuvuutta sekä tasapainoa. Se voi vaikuttaa myönteisesti lasten terveyteen ja fyysiseen kuntoon. 

Lasten joogatunnit on suunnattu 4-11 -vuotiaille lapsille, jotka on jaettu kahteen ryhmään: 4-7 -vuotiaat ja 8-11 -vuotiaat. Joogasadun puitteissa harjoitellaan monipuolisesti erilaisia taitoja vaihtelevien teemojen mukaan (esim. itsetunto, ystävällisyys jne.). Tunnin kesto vaihtelee iän mukaisesti 30-45 minuuttiin. Lasten joogassakaan ei kilpailla, vaan jokainen saa olla ja tulla tunnille juuri sellaisena kuin on. Tunneilla keskitytään vahvistamaan myönteistä kehonkuvaa ja kunnioittamaan omaa kehoa juuri sellaisena kuin se kulloinkin on. Lasten jooga sopii tasapainottavaksi harrastukseksi minkä tahansa lajin rinnalle. Kuten missä tahansa taidossa, myös joogassa säännöllinen harjoitus on hyödyllisempää.

LASTEN SATUJOOGA -TUNNIT kevät 2020

ONLINE satujooga 4-9 -vuotiaille maanantaisin klo 17-17.30, Mountain pose Roihuvuori, Helsinki. Hinta 12€ / krt tai 55€ / 5krt. Sarjakortin voit ostaa täältä.

48 -vuotiaille sunnuntaisin klo 12-12.30, Purna Yoga Kamppi, Helsinki. Kuuden kerran kokonaisuus, lisätietoa tulossa pian!